"İşletmede Mesleki Eğitim Konsepti” Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi (01 Mart 2022)


Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü tarafından Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde “İşletmede Mesleki Eğitim Konsepti” ele alındı.

Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya IŞIK, eğitimin açılış konuşmasında, öğrencilerin üç dönem kampüste teorik ve uygulamalı dersleri almalarının ardından son dönem ise, meslekleriyle ilgili bir işletmede bizzat iş başında eğitim yapmak suretiyle mesleki uygulama bilgi ve tecrübelerini geliştirmelerine imkân sağlayan “İşletmede Mesleki Eğitim” konseptinin hem öğrencilerimiz hem de üniversitemiz ve işletmelerimiz açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Doç. Dr. Zekeriya Işık, 2022-2023 Eğitim-Öğretim sezonundan itibaren Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarında toplam on programda bu sisteme geçileceğini, hem ilgili müdürlüklerimiz hem de MEYOK tarafından gerekli hazırlıkların yapıldığını belirtti. Bu toplantılarla sistemin işleyişinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için kurum içindeki bütün paydaşların eğitilmesi böylece ortak bir dil ve hafızanın oluşturulmasının amaçlandığını belirterek katılımcı akademik ve idari personele teşekkür etti. 

Gerçekleştirilen Oryantasyon Eğitimi’ne katılan akademisyenlere, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Müdürler Kurulu Üyesi Doç. Dr. Güngör KARAKAŞ “İşletmede Mesleki Eğitim Konsepti” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Karakaş, Konseptin teorik ve teknik yönlerini anlatarak, altyapısal anlamda sistemin yasal dayanakları üzerinde durarak, konu hakkındaki soruları cevapladı.



HIZLI ERİŞİM