Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi’nin Otomasyon Tanıtımı Gerçekleştirildi.

MEYOK Koordinatörlüğü tarafından İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli çerçevesinde Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi’nin Otomasyon tanıtımı gerçekleştirildi.

2019-2020 eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli kapsamında, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulları öğretim elemanlarına yönelik MEYOK Koordinatörlüğü tarafından 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli çerçevesinde Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Tanıtım programına Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya IŞIK, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan ÇALIŞKAN, MEYOK Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Güngör KARAKAŞ ve Öğretim Elemanları katıldı.

Tanıtım programının açılış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya IŞIK,  “3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’ne geçiş sürecinde son bir yıldır bir taraftan evrak alt yapısı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ve bunun yanında da bilgisayarlı otomasyon sistemleriyle alt yapının kurulması için bir hayli emek harcadık” dedi.

3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’nde kurum ve kuruluşların önemine dikkat çeken Doç. Dr. Zekeriya IŞIK, Şehirdeki bütün dinamikleri bir araya getirmeye gayret ettiklerini ifade etti. Ayrıca başta Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, ÇESOB, MÜSİAD, TÜMSİAD, ÇOSİAD, Odalar Birliği olmak üzere, Meslek Odaları ve Barolar Birliği ve tüm paydaşlarla protokoller imzaladıklarını belirterek, işleyişin sürdürülebilirliği açısından sorumluluğu da ilgili kurum ve kuruluşlara anlatmaya, izah etmeye çalıştıklarını belirtti.

Dr. IŞIK, 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’nin başarılı bir şekilde uygulanması için ekip ruhuna dikkat çekerek, “Burada siyasete görev düşüyor, meslek örgütlerinin çatı kuruluşlarına iş düşüyor, burada Çorum Valiliğine önemli bir rol düşüyor. Üniversite rektörlüğüne ve öğretim elemanlarına son derece büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

IŞIK, 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’ne geçiş sürecinde İŞKUR’un da önemine değinerek, İŞKUR’un ofis açmasını istediklerini, bu ofis hem öğretim elemanlarını hem de müteşebbis adayı olan gençleri, İŞKUR’un ve devletin verdiği bir takım imkânlar konusunda sürekli bilgilendirecek aradaki koordinasyonu sağlamış olacağını ifade etti.

Doç. Dr. Zekeriya IŞIK 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’nin başarıya ulaşması için birlik ve beraberlik mesajları vererek şunları kaydetti: “Bu işte bir Rektörlük iradesi vardır, burada bir Müdürlük iradesi vardır. Burada şehrin bütün dinamiklerini bir araya getirmiş güçlü bir irade vardır. Büyük emekler harcanarak bu noktaya gelindi. Bundan sonraki süreçte buradaki hazirunun büyük gayretleriyle birlikte bu sistemi başarıyla uygulayacağımızı ifade etmek isterim” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Öğr. Gör. Selim ÖZDEM ve Dr. Öğr. Üyesi Güngör KARAKAŞ tarafından Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi(MUYS) otomasyonunun işleyişi ve otomasyonun Öğretim Elemanları tarafından nasıl kullanılacağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.



HIZLI ERİŞİM