Koordinatörlüğümüz ile Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa planladığı tanıtım programlarından ilki Osmancık’ta gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü ile Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa planladığı 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli tanıtım programlarından ilki Osmancık’ta gerçekleştirildi.

 

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü ile Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştireceği tanıtım programlarından ilki Osmancık’ta gerçekleştirildi. Osmancık Öğretmenevi Konferans Salonunda MEYOK Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş tarafından gerçekleştirilen programa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Uğur ULUÇAY, ilçede bulunan lise Müdür, Müdür Yardımcısı ve rehber öğretmenleri de katıldı. Dr.Öğr.Üyesi Karakaş, Üniversitemiz Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarında 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren uygulanacak olan 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli hakkında bilgiler verdi.

Dr.Öğr.Üyesi Karakaş, 3 dönemi teorik ve uygulamalı dersler,  1 dönemi de sektördeki ilgili işletmelerde gerçekleştirilecek olan  3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modelinin amacının uygulama becerisine sahip nitelikli insan yetiştirmek olduğunu belirtti. 3+1 eğitim modeli ile birlikte, teknolojik gelişmeleri takip edebilecek, teorik bilgisini uygulama becerine dönüştürebilecek, iş deneyimi ve disiplinine sahip ara eleman yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin daha kolay iş bulma fırsatı imkanı sunan bu model ile öğrencilerimizin daha avantajlı bir konuma geleceklerini söyledi. Dr.Öğr. Üyesi Karakaş, İşyeri uygulaması eğitim modelinin sektör, üniversite, öğretim elemanı ve öğrenci açısından da pek çok faydasının olduğunu vurguladı. 



HIZLI ERİŞİM