Meslek Yüksekokulları Mesleki Bilim Şenliği Düzenlendi


Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokullar Koordinatörlüğü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu ve İskilip Meslek Yüksekokulu’nun katılımıyla Mesleki Bilim Şenliği düzenlendi. Meslek Yüksekokulları Kampüsü’nde gerçekleştirilen şenliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil  İbrahim Şimşek, merkez ve ilçe Myo müdürleri yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Şenlik kapsamında proje sunumlarına, tematik sergilere ve atölye çalışmalarına yer verildi. Bu vesileyle öğrenciler, özellikle uygulamalı derslerde edindikleri becerileri sayesinde yapmış oldukları bilimsel ve sanatsal amaçlı ürünleri tanıtma fırsatına erişti. Teori ile pratiğin uyumlu sentezi sonucunda ortaya çıkan eserler, katılımcıların ilgisini çekti.

Gün boyu devam eden şenlik kapsamında eğlence faaliyetlerine de ayrıca yer verildi. Öğrenciler, canlı müzik dinletisinin akabinde çeşitli spor aktiviteleri ve muhtelif halk oyunları ile eğlendiler ve bu sayede final sınavları öncesinde stres attılar.

Şenliğin gelecek yıllarda da düzenlenmesinin hedeflendiği ve böylece gelenek hâline getirileceği deklare edildi. Şenlikte aktif görev alan öğrenciler başta olmak üzere birçok katılımcıya hediye de takdim edildi.



HIZLI ERİŞİM