Üniversitemiz ile İŞKUR ve İlimizdeki Reel Sektör Çatı Kuruluşları Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bu protokol sayesinde üniversite-sanayi iş birliğinin gerçek anlamda işlevlik kazanması, üniversitemizde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin reel sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak revize edilmesi, reel sektör ile firmaların ortak faaliyetleri gerçekleştirmesi, işyeri uygulaması için öğrenci sektörde 1 dönem (16 Hafta) istihdam edilerek mesleki tecrübelerinin ve istihdam olanaklarının arttırılması hedefleniyor.
Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı M. Ahmet Köksal, ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı, TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya katıldı.
Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Üniversitemizdeki mesleki eğitimde 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli ile yeni bir konsepte geçildiğini ve bu uygulamanın Türkiye’deki ilk uygulamalardan biri olduğunu belirterek söz konusu uygulamayla ilgili imzalanan protokol ile de modelin daha güçlü bir şekilde hayata geçeceğinin altını çizdi. Gelişmiş bir sanayiye sahip olan ilimizin, Üniversitemiz ile güçlü bir bağ kurduğunu ifade eden Prof. Dr. Baykam “Bu güçlü ilişkiyi daha ileriye taşımak için şu an 3+1 modelini başlattık. İlerleyen dönemlerde 7+1 modelini de hayata geçirmeyi planlıyoruz. İmzalamış olduğumuz bu protokol ile sizler 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’ne çok önemli katkılar sağlıyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Dr. Baykam, üniversite-sanayi iş birliği ve 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’nin hayata geçmesinde Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın büyük bir kararlılık gösterdiğini de sözlerine ekledi.
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık da Üniversitemizin 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’nde bölgede ilk ve tek olduğunu vurgulayarak “Bu protokol ile bu alandaki birlikteliğimiz daha da artarak devam edecek. Öğrencilerin kampüste teorik ve uygulamalı olarak öğrendikleri bilgileri pratiğe dökmelerine, bir işyeri ortamında mesleki tecrübe kazanmalarına olanak sağlayan bu sistem ile mezun olduklarında daha kolay iş bulmaları hedefleniyor. Bu özelliği ile istihdam odaklı mesleki eğitim modeli olarak da adlandırılan sistemde üniversite kadar reel sektörün de aktif katılımı önemseniyor” dedi.
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nün de 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’nin yürütülmesinde önemli bir paydaş olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Işık, yapılan protokol çerçevesinde İŞKUR’un üniversite öğrencilerine ve öğretim elemanlarına danışmanlık hizmeti vermesi, işyeri uygulaması eğitimine katılan öğrencilere hak ettikleri ödemelerin yapılmasında yasal olarak aracılık etmesi yönünde önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Işık, zorlu bir süreç olan bu sistemin kendi içinde büyük bir mücadele ve gayret gerektirdiğini de sözlerine ekleyerek “Bu noktada bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Reha Metin Alkan’a teşekkür ediyorum” dedi.
Protokol imza töreninde hazır bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve MÜSİAD, ÇOSİAD, TÜMSİAD ile Çorum Ticaret Borsası Başkanlarından oluşan heyet de her zaman Üniversitemizin yanında olduklarını belirterek 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’nin başarılı bir şekilde yürütülmesi için destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.